HomeFormulariumRekenenBronnenMethodeLogin

Onder constructie...

Acute sinusitis

Deze website pretendeert geen betrouwbare berekeningen te bieden die in de spreekkamer bewijskracht hebben. Wel biedt ze de huisarts enig inzicht in de waarde van zijn diagnostische wapens en kan ze een hulp zijn om de waarde van de semiologische argumenten tegen elkaar te wegen. De maker is niet aansprakelijk voor eventuele fouten in de inhoud of beslissingen die aan de hand van de inhoud genomen zouden worden. Beslissingen op basis van onze zwakke statistiek zijn af te raden. De algoritmische uitkomsten zijn een inschatting en onderhevig aan diverse onzekerheden. Lees over de belangrijke statistische tekortkomingen.

0.5

Inclusie criteria in gebruikte studies:
Any upper respiratory infection
Aantal gebruikte studies: 3

Anamnese

Roken
Rhinorrhoe
Neusverstopping
Koorts
Hoest

Studies gebruikt in deze berekening

1.Claude Cyr et al. Do symptoms and initial clinical probability predict the radiological diagnosis of acute sinusitis in children? Paediatr Child Health. 2001 Oct; 6(8): 536–539.
2.Moore P et al. Clinical predictors of chronic rhinosinusitis: do the Canadian clinical practice guidelines for acute and chronic rhinosinusitis predict CT-confirmation of disease? J Otolaryngol Head Neck Surg. 2017; 46: 65
3.Worrall G et al. Acute sinusitis. Can Fam Physician. 2011 May; 57(5): 565–567